Vinnare av Mossornas vänners fototävling

Vinnare av Mossornas vänners fototävling

Susanne Flinks vinnarbild från nationalparken Sächsische Schweiz i sydöstra Tyskland.

Tack alla mossintresserade deltagare som bidragit med fina mossbilder! Det är härligt att se att det finns så mycket vackert att se i mossornas värld och att man som fotograf kan ta med sig lite av mossornas magi hem utan att ta med sig mossa hem.

Vinnare blev Susanne Flink. Ett stort grattis Susanne! Hennes bild av ett gammalt mossbevuxet träd med slingriga rötter rönte jurymotiveringen ”..mycket fantasifullt motiv, uppvisar naturens egen konst”. Susannes bilder visar också att man inte behöver makroobjektiv eller annan specialutrustning för att ta magiska bilder av mossa. Se alla Susanne Flinks bilder här.

Stor björnmossa med sporkapslar.

På andra plats kom Juanna Annasdotter vars bild på björnmossa gjorde flera av jurymedlemmarna förtjusta. Björnmossa är en mycket vanlig mossa som troget ståtar med sina kapslar varje år. Men det tar en mossintresserad fotograf med tid och blick för skönheten i det lilla för att få till ett så här fint mossporträtt. Se alla Juanna Annasdotters bilder här.

Tredje placeringen gick till Mátyás Wolf som bidrog med flera magiska makrobilder. Bilden på skirmossa fick en av jurymedlemmarna att i sin motivering utbrista ”Kapslarna i Hookeria-bilden är ju oemotståndliga!”. Se alla Mátyás Wolfs bilder här.

Vinnarna kommer att få sina priser per post. Alla deras bilder finns att beskåda som inspiration på hemsidan med deras egna kommentarer. Några av bildernas kommer även att tryckas upp i större format för att användas som inspirationsbilder för årets aktiviteter under Mossornas dag.

Kommentering är avstängd.